Hoe maak je een luiertaart

Hoe maak je een luiertaart ? Hieronder vind je de instructies om zelf een 3 laags luiertaart te maken.

Luiertaart maken heeft jouw hulp nodig! Neem even een moment de tijd  jouw vraag over luiertaart maken hier met me te delen!!

Bestel nu uw luiers en andere benodigdheden voor uw luiertaart in onze webshop!

Wat heb je nodig voor een basis luiertaart van 3 lagen

  • ongeveer 62 luiers (maat 2 of 3)stapel luiers
  • kleine elastiekjes
  • grote elastieken
  • lint van ongeveer 2,5 cm breed
  • 3 bamboe tuinstokjes van 40 cm
  • karton voor onderplaat
  • cellofaan
  • kadolint

Instructiesbaby op stapel luiers

Voor het maken van de luiertaart kun je het beste luiers maat 2 of 3 gebruiken omdat de ouders van de kleinste maat vaak al genoeg in huis hebben. Een luiertaart waarin luiers van maat 3 gebruikt zijn kunnen de ouders nog een paar maanden laten staan ter decoratie.

Rol de luiers op en zet de rol vast met een klein elastiekje.

Begin met 1 luier in het midden en zet hier 6 luiers omheen en zet vast met elastiek. Dit is de bovenste laag van de luiertaart.

Herhaal de voorgaande handeling maar ga nu verder met een volgende cirkel van 12 luiers. Zet deze om de 6 luiers buitenste heen en zet weer vast met elastiek. Dit is de middelste laag van de luiertaart.

Voor de onderste en grootste laag herhaal je weer de voorgaande stappen. Nu voeg je nog een extra cirkel toe van 17 luiers. Zet deze om de buitenste 12 luiers heen en zet weer vast met elastiek (is je elastiek niet groot genoeg gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld een stuk katoen en bind het stevig vast).

Zet de lagen op elkaar en geef het geheel stevigheid door de 3 bamboestokjes door de luiertaart te steken (Kijk uit dat je geen luiers beschadigd).

Versier de luiertaart nu met het lint en werk hiermee de elastieken weg.

Je kunt de luiertaart nu verder versieren met leuke aardigheidjes voor de baby en de kersverse ouders. Bovenop kun je bijvoorbeeld een pluche knuffel plaatsen.

Wanneer je tevreden bent met je creatie kun je hem met het onderbord van karton voor extra stevigheid mooi inpakken met cellofaan en versieren met kadolint.

NB: Wilt u meer instructie over hoe maak je een luiertaart? Bekijk dan  dit engelstalige luiertaart fimpje.

Tip: Een leuke variatie op de gewone luiertaart is een luiertaart gevuld met een fles champagne.

luiertaart blauw paars